• Hvordan velge treningssenter for ungdommen?

    Når man skal velge treningssenter for sine ungdommer, er det ikke alle som er klar over hvor viktig det er, at valget er godt gjennomtenkt. Ikke alle tenker på forhånd at dette valget kan få konsekvenser, utover muligheten til å kaste bort penger, på noe som ikke blir brukt.

    Å velge et treningssenter, er mer enn bare å velge seg en bukse. Klær kjøpes som regel på grunnlag av  mote eller pris, ikke så ulikt våre kriterier ved valg av treningssenter. Forskjellen er at dersom du likevel ikke skulle like buksa, eller finner ut at buksa var av dårlig kvalitet, kjøper du bare en ny. Jo billigere buksa var, jo mindre har du tapt. Slik er det ikke alltid når det gjelder valg av treningssenter. Helse kan hverken returneres eller byttes, og du kan ikke få kjøpt en ny

    Så hvordan bør vi velge treningssenter? Først og fremst må man vite hva slags miljø man er ute etter. Hva er det du ønsker å oppnå med treningen? Når det gjelder valg av treningssenter for ungdom, er dette helt klart det viktigste spørsmålet du bør stille: Hvilket treningssenter kan tilby det jeg ønsker for min ungdom? Er det et trygt og godt miljø? Og hvor kan jeg sikre meg best, at treningen foregår under trygge omgivelser?De aller fleste av oss kan ikke trening. Vi liker å trene, vi vet det er sunt å trene, men vi kan ikke trening. Ei heller ungdommen. Vi trenger hjelp. Det er viktig at hjelpen kommer fra de riktige folkene. Når det gjelder ungdommen i dag, vet vi at de aller fleste henter inn informasjon og kunnskap fra nettet. Vel og bra på mange områder, men ikke når det gjelder trening. Ingen blader eller YouTube-videoer, bør fortelle oss hva vi skal trene. Øvelser som funker på noen, kan være skadelig på andre, og ungdommen er spesielt sårbare. De trener ofte sammen og gjør de samme tingene, og kanskje de til og med utfordrer hverandre til det ene og det andre.

    Det bør være foreldrenes trygghet, å vite at ungdommens trening på senteret blir nøye kontrollert, og satt opp og godkjent av treneren. Trener de da i et miljø med lite kontroll, kan det være vanskelig å vite hva slags trening de utfører, og om det de gjør er bra og hensiktsmessig for dem.

    Så til alle dere foreldre der ute, som bruker tusenvis av kroner for at ungdommen skal ha den siste mote, eller enda en ny bukse. Tenk dere godt igjennom når dere skal velge treningssenter for ungdommen deres. Et feilvalg her, kan bety så mye mer, enn bare litt bortkasta penger.